top of page
kop aktueel.jpg

JUBILEUM PROJECT

Jubileumproject 15 jaar St. Linea Recta

 

Er staat wat bijzonders te gebeuren! 

Op 7 oktober 2022 viert Stichting Linea Recta haar derde lustrum. 

Al 15 jaar werken wij met hun vrijwilligers aan de herbeleving en beleving van de oude Romeinse weg van Boulogne-sur-Mer naar Keulen. 

Wij richten ons speciaal op het stukje weg binnen de gemeente Landgraaf en organiseren diverse activiteiten zoals gegidste wandelingen, educatie op scholen met hun speciale les kist, etc. 

Onze activiteiten zijn gestoeld op het boek “Het amulet van de lichtberg”. Wat in 2017 door de stichting werd uitgegeven. Een verhaal waarin feiten en fictie met elkaar verweven zijn. Het is een boek voor eenieder die geïnteresseerd is in ons Romeins verleden. Het boek is geschreven door kunstenaar John van den Berg, 

 

Het bijzondere van dit boek is dat het ook op schilderdoek tot leven kwam. 

De tentoonstelling “Vice Versa” werd in 2017 druk bezocht. Er werden stukken verkocht en een deel van de schilderijen kwam terecht in het depot.

Speciaal voor dit jubileum nemen wij u 52 weken mee op een digitale reis door het boek “Het amulet van de lichtberg”. Zo krijg je een uniek inkijkje in de schilderijen en leggen we samen de levensreis af van Lucas Claudio Alvero.

Op het nieuwe You-tube kanaal Via Linea Recta, en met een link op de facebookpagina en website van de stichting hiernaar, zullen wij vanaf 7 oktober 2022 wekelijks een nieuwe aflevering plaatsen.

Wil je de reis op de voet volgen dan kun je natuurlijk het boek ook zelf gaan lezen.

Tijdens de hele reisperiode is het boek voor de speciale jubileum prijs te verkrijgen voor 17,50 euro (op=op), bij bakkerij Aroma in Landgraaf of te bestellen HIER.

Ons YouTube kanaal:                                                                                                                                 Bestel het boek hier:

 

youtube_PNG102349.png
2 VoorzijdeKaft-page-001.jpg
bottom of page