top of page
kop aktueel.jpg

JUBILEUM PROJECT

YOUTUBE KANAAL “HET AMULET VAN DE LICHTBERG”, 
DE LEVENSREIS VAN LUCAS CLAUDIO ALVERO

Al 15 jaar werkt de stichting met hun vrijwilligers aan de herbeleving en beleving van de oude Romeinse weg van Boulogne-sur-Mer naar Keulen en in het bijzonder het traject dat door de vier oude kernen van Landgraaf loopt.

Speciaal op dit stukje weg binnen de gemeente Landgraaf  organiseert zij diverse activiteiten zoals gegidste wandelingen, educatie op scholen met hun speciale les kist, etc.. 

 

De activiteiten zijn gestoeld op het boek “Het amulet van de lichtberg” dat in 2017 door de stichting werd uitgegeven. Een verhaal waarin feiten en fictie met elkaar verweven zijn. Het is een boek voor eenieder die geïnteresseerd is in het Romeins verleden. Het boek is geschreven door kunstenaar John van den Berg.  Het bijzondere van dit boek is dat het ook op schilderdoek tot leven kwam. De tentoonstelling “Vice Versa” werd in 2017 druk bezocht. Er werden stukken verkocht en een deel van de schilderijen kwam terecht in het depot.

 

Speciaal voor dit jubileum neemt de stichting u 52 weken mee op een digitale reis door het boek “Het amulet van de lichtberg”. Zo krijgt men een uniek inkijkje in de schilderijen en legt men gezamenlijk de levensreis af van Lucas Claudio Alvero.

Op het nieuwe You-tube kanaal Via Linea Recta en met een link op de facebook pagina en website van de stichting, hebben/zullen wij vanaf 7 oktober 2022 wekelijks een nieuwe aflevering plaatsen.

 

Wil je de reis op de voet volgen dan kun je natuurlijk het boek ook zelf gaan lezen.

Tijdens de hele reisperiode is het boek voor de speciale jubileum prijs te verkrijgen voor 17,50 euro (op=op), bij bakkerij Aroma in Landgraaf of te bestellen  HIER.

Ons YouTube kanaal:                                                                                                                                            Bestel het boek hier:

 

youtube_PNG102349.png
2 VoorzijdeKaft-page-001.jpg

JUBILEUM-MIDDAG LINEA RECTA LANDGRAAF

 

JUB-POSTER 100 2.jpg

Wij mogen terugkijken op een goede en mooie 

Jubileum-middag van zondag 4 juni 2023.

 

Dank dat we de bezoekers en de mensen mochten 

ontmoeten die wij hier ook graag hadden gezien.

 

Dank aan de ondersteuners die het ons mogelijk

maakten deze middag te realiseren.

 

Dank vooral ook aan de vrijwilligers die hiervoor 

hun handjes uit de mouwen staken.

 

Hoewel er voor de toekomst nog het e.e.a. voor ons valt

te doen, blijven we er in geloven dat we het uiteindelijke 

beoogde doel zullen realiseren; 

‘Een Romeinse weg door landgraaf'    

 

thumbnail_Image 3.jpg
thumbnail_Image 5.jpg
thumbnail_Image 4.jpg
thumbnail_Image 6.jpg
bottom of page