‘Kunstwerk met Historie’

 

In het kader van de Nationale Romeinenweek 2020 (24 april t/m 2 mei) zijn wij als stichting LRL druk bezig met de voorbereidingen van het VIAduct-Kunstwerk aan de Haanweg te Landgraaf. Het kunstwerk wordt gerealiseerd door kunstenaar John van den Berg i.s.m. diverse scholen in Landgraaf.


Voor wie het leuk vindt om een kijkje te komen nemen kan hiervoor terecht op de vrijdagen en zaterdagen van 10.00u. – 16.00u. , van 13 maart t/m 18 april.  

Tussen 3 maart en 26 april vinden er diverse werkzaamheden, ook met kinderen, plaats aan en rondom het viaduct aan de Haanweg. Gelieve hier i.v.m. de veiligheid rekening te houden.

Overzichts expositie 2007 - 2020 Via Linea Recta

Tevens wordt er hard gewerkt aan de ‘overzicht-expositie VIA Linea Recta’ 
die te zien is van 2 t/m 28 mei.

Bij deze overzicht-expositie wordt teruggekeken op een 12,5-jarig geschiedenis
 traject van bewustwording Landgraafs Romeins verleden, middels een aantal geselecteerde fotoprenten van uitgevoerde bijzondere ‘hoogtepunten’ en bijzondere momenten van het (kunst)project Via Linea Recta. 

De stichting Linea Recta Landgraaf houdt zich bezig met het op duurzame wijze zichtbaar maken en herbeleven van het pure leven van onze voorouders, die hier 2000 jaar geleden woonden en werkten. Rondom de Romeinse Heirbaan die dwars door de vier oude kernen van Landgraaf voerde, dé VIA Belgica. 

Locatie: Burgerhoes Landgraaf Sweelinckplein 1, 6371 LB Landgraaf Openingstijden: 
Maandag t/m vrijdag van 08.30 – 17.00 uur 
Donderdag van 08.30 – 19.00 uur. Zaterdag van 11.00 - 17.00 uur. 

Voor meer info : tel.045-5320671 of vialinearecta@gmail.com    

Contact

Houtbaan 31
6372 MA Landgraaf

Telefoon: 045 5320671

www.vialinearecta.nl
vialinearecta@gmail.com

 

© 2020 Linearecta. All Rights Reserved.
 

Volg ons

fb.gif

Bij de samenstelling van deze website van de stichting Linea Recta Landgraaf werd gebruik gemaakt van eigen beeldmateriaal alsook van het grote afbeeldingen aanbod van diverse websites.

De samensteller/vormgever van deze site heeft getracht alle belanghebbenden van gebruikt illustratiemateriaal te achterhalen. Mochten er personen of instanties desondanks van mening zijn dat rechten niet zijn gehonoreerd, dan kunnen zij contact opnemen met de stichting Linea Recta Landgraaf. Met deze site, die in zijn geheel ideëel van aard is, hoopt de stichting haar beoogde doel te bereiken: Het historisch en archeologisch besef van het Romeins verleden in eigen woonomgeving onder de aandacht te brengen.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now